Green Dragon

Tea type
Oolong Tea
Ingredients
Oolong
Flavors
Not available
Sold in
Sachet
Caffeine
Low
Certification
Organic
Edit tea info Last updated by chado-tea
Average preparation
Not available

Currently unavailable

We don't know when or if this item will be available.

From Our Community

1 Image

0 Want it Want it

0 Own it Own it

Tasting Notes

There aren't any tasting notes for this tea yet.

From Chado

Green Dragon, “Oolong” (Ulong olarak okunmaktadır) cinsi çayın az oksidasyon işlemine uğramış, açık yeşil renkte yapraklara sahip çaylarından biridir.

Green Dragon Oolong çayı bütün yapraklardan yapılır ve siyah çaylar gibi şiddetli bir parçalama işleminden geçmeden kıvrılırlar. İşlem sonrasınde Oolong çayları büyükçe kıvrılmış bir yaprağa ve çok hafif yeşilimsi-bakır rengi deme sahiptir.

Bu Tayvanlı Oolong çayı, diğer Oolong çaylarına göre daha kısa bir süre için oksidasyon işlemine maruz kaldığından daha açık bir renge ve likörümsü bir tada sahiptir. Tüm bunlar Oolong çayına tamamen farklı bir karakter vermektedir. Dragon Oolong, pürüzsüz hafif ve aromatik, lezzetli bir tada sahiptir.

Oolong çayı kafein içerir mi? Tüm çaylar kafein içerir ancak kahveye oranla çok daha az kafein vardır. Örneğin Oolong çayı, aynı ebatlardaki kahve içeceğinin yaklaşık 1/4’ü kadar kafein içerirler. Yani 4 bardak oolong çayı içtiğinizde 1 bardak (mug-kupa) kahve içmiş kadar kafein alırsınız.

Hazırlama önerileri: 85 °C – 95 °C sıcaklıktaki 250 ml suya 1-2 çay kaşığı eklenerek 3-5 dakika arası demlenmesi önerilir. Aynı çay 2 defa demlenebilir.
Net: 50 gr
Servis sayısı: Ortalama 35 fincan

Özellikleri:

Çin kökenli Oolong çayının tomurcuk ve taze sürgünlerini içeren Green Dragon, diğer Oolong çayları içinde daha yumuşak, hafif ve pürüzsüz bir tada sahiptir. İçtikten sonra ağızda çiçeksi bir aroma bırakır. Alerjik bünyelere olan faydalarından kolesterol düşürmeye ve zayıflamaya kadar kadar birçok yararı da sunan bu çay, yeşil çayın berraklığı ve aromasının yanı sıra siyah çay kadar canlı ve kuvvetli tadıyla farklı bir alternatiftir. Olong en büyüleyici çay türlerinden biridir. Çay ustaları tarafından, çok tecrübe isteyen karmaşık bir üretime sahiptir.

Yaprak şekline göre yaprak ayası-şekil ve küresel şekil şekline göre ayırt edilebilir. Kökeni Çin’de Fujian Eyaletidir. Zamanla keşişler tarafından Çin ve Tayvan’dan, Tayvan’ın yüksek yaylalarına getirilen çay dünyaca ünlü olmuştur.

En kaliteli yapraklar ilkbahar veya sonbaharda toplanır. Sadece tomurcuk ve ikinci yaprak değil dördüncü yaprakta oolong çayı için uygundur.

Toplama sonrası Oolong çay yaprakları güneşten dolayı biraz solgun olur. Bunlar daha sonra dinlendirilmek için bir odada depolanır. Sonra fermentasyon işlemi başlar. Fermentasyon işlemi siyah çay gibi çok uzun değildir. Oksidasyon istenilen ölçüye ulaşıldığında, çay yapraklarının daha fazla fermente olmaması için tavalarda ısıtılır.

Tieguanyin (Tie Guan Yin) gibi oolong çayları elle yuvarlanarak şekil verilerek kurutulur. Bazı çeşitleri daha sonra kavurulur. Kavurma işlemi çaya özel bir lezzet verir.

About Chado View company

Company description not available.

Tasting Notes

There aren't any tasting notes for this tea yet.